Aardrijkskundeopdracht 2015

Een waargebeurd verhaal

Een waargebeurd verhaal over Jeff Bush.

 

Jeff Bush (37) in zijn slaap weggezogen door een gigantische aardverzakking van vier meter breed onder zijn huis. Een zoektocht naar Jeffs lichaam leverde niks op en de man werd doodverklaard. Zijn broer Jeremy (35) was hem nog achterna gesprongen en moest zelf gered worden. Zaterdagavond opende zich tussen twee huizen in Seffner in – op drie kilometer van het drama met Jeff Bush – dan opnieuw een gat van naar schatting drie meter breed en drie meter diep. Omwonenden moesten uit voorzorg geëvacueerd worden.

 

Het blijkt dan ook hét seizoen van de sinkholes te zijn in de Amerikaanse staat Florida, zo weet geoloog Jonathan Arthur. Hét seizoen van de sinkholes valt samen met het begin van het regenseizoen, de afloop met het einde van de zomer. Tot juli is het het gevaarlijkst. ‘Florida staat bekend om zijn ongedierte, alligators, pythons, orkanen en nu dus ook verdwijngaten’, zegt Larry McKinnon, woordvoerder van de politie van Hillsborough. ‘Ik denk dat onze redding is dat het meestal mooi weer is’. Het seizoen waarin de meeste sinkholes voor komen in Florida loopt meestal vanaf Februari, dan begint namelijk het zogenaamde regenseizoen tot aan het einde van de zomer.

 

In het volgende filmpje een (emotioneel) interview met Jeremy Bush (Engels). Hierin vertelt hij wat hij ziet wanneer hij zijn broer achterna springt de sinkhole in..