Aardrijkskundeopdracht 2015

De sociaal- culturele gevolgen

Sociaal- culturele gevolgen

 

Een sinkhole levert veel schade op, niet alleen voor de natuur maak vaak ook voor familie- en vriendengroepen. Omdat sinkholes zomaar ontstaan en je ze niet voelt aankomen, valt zoiets altijd extra zwaar voor de mensen die erbij betrokken zijn op welke manier dan ook.

Je huis kan zomaar weg zijn, een straatdeel kan verdwijnen maar het kan ook erger.. bijvoorbeeld door een familielid of een vriend/buur verliezen. Dat is gebeurt bij de familie Bush, wil je hier meer over weten? Klik dan hier, een emotioneel waargebeurd verhaal over Jeff Bush.81927_990x742-cb1406136029

 

De gevolgen zijn natuurlijk wel afhankelijk van hoe diep de sinkhole is, want soms is het maar een meter diep, dan is het makkelijker om op te vullen. Ook al is dat opvullen ook niet met 100% garantie dat het altijd “dicht/opgevuld” blijft.

Wanneer je in Florida gaat wonen, moet je wel bekend zijn met dit probleem. Ze komen hier namelijk vaker voor dan bijvoorbeeld in Nederland, dit is vanwege het soort landschap dat Florida heeft. Het zogenaamde karstlandschap.